Tør fino vin på Pedro Ximénez druen produceret under flor på 2 år i amerikanske egetræsfade i Robles Solera system. Flor består af gær fra druer og vinstokke, som forhindrer vinens kontakt med luftens ilt i fadet og giver finoen ekstra aromaer. Frugt og friske aromaer af flor, mandler og Middelhavsskov.
Naturligt alkohol på 15%. Serveringstemp: 5-7 grader C. Velegnet til tapas, fisk og skaldyr, aperitif, sushi og sashimi, suppe og sauterede retter. Drikkes senest 2 år fra køb ved lagring 12-14 grader C.
Vinen er produceret på Verdejo druen i marker som også har lavendel, valmuer, kløver og vilde blomster. Den er lagret på sine gæringsrester. De giver kompleksitet, intensitet og stabilitet. Bleggul med friske og frugtige aromaer: syrlige æbler med subtile noter af fennikel. Smagen er mild med en forfriskende finish.
Alkohol: 13% Fremragende som aperitif og til retter som torske- og appelsinsalat, fisk og skaldyr. Serveringstemp. 8-10 grader C.
Robles Brut Nature 18 er produceret med den traditionelle Champagne metode på manuelt høstede og udvalgte Pedro Ximénez druer. Boblerne er resultatet af en dobbeltgæring i flasken og lagring i 18 måneder fra et blend af kvalitetsvine. Lysegul farve med grønlige highlights. Fine bobler, bagegærsaromaer med honningagtige noter. Intens aroma af tropiske frugter samt lang og harmonisk finish med strejf af lakrids.
Alkohol 12%. Servering 8º - 10º C. God til cremede oste med en mild smag, kogt (uden tung sauce) eller rå fisk og skaldyr (muslinger, østers), Sushi er perfekt og desserter, der indeholder frisk frugt.
PX (Pedro Ximénez) kommer fra Pedro Ximénez-druerne, som efter høst vendes dagligt i hånden under solen, indtil de bliver til rosiner. Bodegas Robles er en af de få vingårde, der ejer tørrefaciliteter til dehydrering og tørring af druerne. Den pressede juice fra de tørrede druer bliver en intens og kompleks vin.
15% alkohol. Lys ravfarve med duft af kvæde og honningnuancer. Potent vin med stærk rosin, karamel, nøddetoner og med en elegant original citrusnuance. Vin til dessert, f.eks. til kager eller brownies, figner, hvid chokolademousse, kvæder og cremet, men ikke alt for overvældende blåskimmeloste.
© VinBio